"...dan boleh jadi kamu benci akan sesuatu, sedang ia lebih baik bagimu, dan boleh jadi kamu kasihi akan sesuatu, sedang ia melarat bagimu. Dan Allah mengetahui, tetapi kamu tiada mengetahui"
(Al Baqarah:216)

Sunday, April 23, 2006

Renung-Renung Hari Minggu


Jumlah keseluruhan Graduan menganggur ialah 59 250 (Sumber MTEN 2005), daripada jumlah tersebut, 57 092 ialah bumiputera (Melayu).
Mingguan Malaysia- Ahad 23 April 2006: Notis Penghutang PTPTN: Daripada sejumlah 250 penghutang (yang disiarkan hari ini sahaja) yang masih belum membayar hutang, 206 darinya ialah Bumiputera (Melayu)
(Sekadar Gambar Hiasan:Teruskan Tarianmu Wahai Bangsaku)
Ini baru dua petikan fakta, Pak Kebun belum bentang lagi jumlah penagih dadah (yang masih tak berkurang hingga Pihak Berwajib sanggup ambil seorang artis sebagai Duta Anti dadah kononnya untuk mengurangkan jumlah penagih....), isu keruntuhan akhlak dan rumahtangga, Gejala sosial di kalangan remaja...yang Pak Kebun yakin golongan Bumiputera@ Melayu masih menjuarai carta...
mm....itu belum lagi buat survey tentang kaum manakah yang paling berminat untuk menjadi artis dan kamu manakah yang paling berminat dengan dunia hiburan....
Entahlah...kenapa tiba-tiba terfikir tentang ini di pagi minggu yang dingin ini...

1 comment:

Attoch said...

Bagus...
Ini statistik yang direkod. Lum lagi bilangan yang terlepas dari rekod. Tak masuk fail... Entah berapa agaknya.
Bangkitlah bangsaku. Lakukan sesuatu