"...dan boleh jadi kamu benci akan sesuatu, sedang ia lebih baik bagimu, dan boleh jadi kamu kasihi akan sesuatu, sedang ia melarat bagimu. Dan Allah mengetahui, tetapi kamu tiada mengetahui"
(Al Baqarah:216)

Wednesday, April 19, 2006


Nota: Ini Bukan Foto Konsert Malam Indonesia, Ini Sekadar Gambar Hiasan Sahaja
Minggu lalu (tak pasti samada 14 atau 15April 2006) sebuah pesta yang dinamakan Pesta Malam Indonesia telah berlangsung. Hiburan tanpa henti selama lapan jam oleh lapan buah kumpulan yang didatangkan khas dari Indonesia.

Pesta ini tetap berlangsung walaupun pada awalnya ia mendapat bantahan dari pelbagai pihak. Alasan klise dan bebal yang diberi ialah “mereka juga perlukan hiburan” .

Menurut laporan akhbar pesta tersebut berlangsung dalam hujan lebat dan berlaku sedikit kekecohan semasa pesta tersebut berlangsung…

Entahlah..Pak Kebun tak dapat nak komen apa..Cuma kepada mereka yang membuat dasar (yang memberikan permit dan kelulusan)..fikirkanlah masak-masak…Apakah hiburan di Malaysia ini tidak cukup?

Penganjur semestinya mahukan keuntungan…dan Pak Kebun benar-benar berharap agar pula “Pesta Malam Bangladesh” atau “Pesta Malam Nepal” di Malaysia selepas ini…

Namun harus diingat..di negara tercinta ini…segalanya berkemungkinan….

1 comment:

pendita said...

Pak Kebun...

Saya 'ter'hadir kat Pesta Malam tu...

Hihihi....