"...dan boleh jadi kamu benci akan sesuatu, sedang ia lebih baik bagimu, dan boleh jadi kamu kasihi akan sesuatu, sedang ia melarat bagimu. Dan Allah mengetahui, tetapi kamu tiada mengetahui"
(Al Baqarah:216)

Friday, April 10, 2009

Lagi Mau Tipu Ka ???

Petikan Malaysiakini:

Masa KJ terhad jika anggotai kabinet...
Muda Mohd Noor | Apr 10, 09 6:19pm
Seorang orang kuat Khairy Jamaluddin menyifatkan tugas memperkasakan pergerakan Pemuda Umno adalah lebih penting kepada ahli parlimen Rembau itu, daripada memegang jawatan kabinet.

abdul rahman dahlanPenolong Setiausaha Pemuda Umno Datuk Abdul Rahman Dahalan berkata, harapan ahli Umno lebih besar kepada Pemuda berbanding Wanita dan Puteri.

Oleh itu, katanya, Khairy memerlukan tumpuan sepenuh masa untuk memperkasakan Pemuda Umno.

"Jika Khairy menjadi menteri atau timbalan menteri, masa untuk memperkasakan pergerakan tersebut terhad.

"Ini kerana seseorang menteri dan timbalan menteri mempunyai tugas harian yang sibuk," katanya.

Abdul Rahman yang juga ahli Parlimen Kota Belud berkata demikian ketika diminta mengulas ketiadaan ketua Pemuda Umno dalam senarai kabinet Datuk Seri Najib Tun Razak.

Bagaimanapun, Datuk Mukhriz Mahathir yang kalah kepada Khairy dalam merebut jawatan ketua Pemuda, dilantik sebagai timbalan menteri perdagangan antarabangsa dan industri.

Manakala, naib ketua Pemuda Umno, Datuk Razali Ibrahim pula dilantik sebagai timbalan menteri kemajuan luar bandar.

Elak tanggapan negatif


Abdul Rahman berkata, pelantikan Mukhriz dan Razali menunjukkan khairy jamaluddinPemuda tidak hilang semua dalam kabinet Najib.

"Tetapi saya berharap semua pihak kena duduk bersama secara serius untuk membantu memulihkan kerajaan," katanya.

Sementara itu, Ketua Pemuda Umno Selangor, Syukur Idrus berkata, kuasa melantik menteri adalah hak mutlak perdana menteri.

Katanya, bukan perkara baru jika ketua Pemuda tidak dilantik dalam kabinet.

Menurutnya, Datuk Ahmad Zahid Hamidi pernah tidak dilantik dalam kabinet Tun Dr Mahathir Mohamad.

Sebaliknya, kata beliau, naib ketua Pemuda Datuk Seri Hishamuddin Hussein dilantik sebagai timbalan menteri.

"Saya berharap Pemuda bersikap rasional dan jangan ada anggapan negatif yang boleh memecahbelahkan perpaduan pergerakan itu.

"Barangkali ada suara-suara sumbang apabila Khairy tidak ada dalam kabinet tetapi ia perlu dilihat dari sudut yang positif," katanya.
KAH KAH KAH..APA PUNYA WAJIBAL GHUYUB, LAGI MAHU MENGAMPU KE? MENGAKU SAJALAH YANG KJ TAK DILANTIK JAWATAN MENTERI KERANA NAJIB TAKU MAHADTHIR MARAH. MAHADHIRKAN MENETRI MENTOR SEKARANG MACAM LEE KUAN YEW (DI SINGAPURA) CUMA TIADA PERLANTIKA N RASMI SAHAJA...

LAGI MAHU TIPU ORANG KATA KJ NAK TUMPU PADA PEMUDA... CUKUP-CUKUPLAH MENIPU..ORANG SEMUA DAH TAHU....YANG KALAH KETUA PEMUDA DILANTIK DALAM KABINET, NAIB KETUA PEMUDA DILANTIK DALAM KABINET , KETUA PEMUDA HANYA MELOPONG...

TAKKAN TAK TAHU, ITU NAK MEMALUKAN KJ...KAN DALAM POLITIK SIAPA YANG ADA JAWATAN DALAM KABINET LEBIH 'POWER' DARI YANG LAIN, JADI DALAM PEMUDA UMNO, KETUA PEMUDA NAMPAKNYA TELAH DITIADAKAN POWERNYA..'

KAH-KAH-KAH

CUKUP-CUKUPLAH MENIPU YE...
RAKYAT MALAYSIA SEMUA DAH PANDAI FIKIR....
'

No comments: